Senior-Coach-Parkstad: wat doet een financieel coach voor senioren eigenlijk?

Voorop staat dat een coach ervaring moet hebben in de financiële wereld en met het internet. Na een loopbaan van bijna 43 jaar als financieel adviseur in de Nederlandse bankwereld, heb ik besloten senioren te ondersteunen op het gebied van allerlei zaken die te maken hebben met uw (financiële) administratie, uw (financiële) diensten bij banken en verzekeraars of uw contacten met de Overheid en kabel- en energieleveranciers. Ik adviseer niet, ik bied u ondersteuning aan en help u op weg.

Loopt u ook steeds vaker tegen een digitale muur aan? U belt met uw bank of verzekeraar en krijgt te horen: “Wij willen u graag helpen maar u moet gebruikmaken van de contactmogelijkheden via de computer en e-mail”.

Steeds meer “oudere” Nederlanders hebben problemen met het regelen van financiële zaken (via internet). En dus moeite aan te haken bij de steeds sneller ontwikkelende internetdiensten. Even naar een bank- of verzekeringskantoor lopen is er vaak niet meer bij. Er wordt van u verwacht dat u zelf uw zaken regelt via de digitale snelweg, het internet!

En als dat u zelf niet lukt? Vraag dan even een buurman of kennis wordt dan (te) makkelijk gezegd.

In mijn dagelijkse praktijk als financieel adviseur bij een grote bank kreeg ik steeds vaker signalen van oudere klanten dat zij hier alleen in staan. Je vertrouwt niet iedereen zomaar je financiële gegevens toe. Vaak ook niet aan familie, vrienden of kennissen uit jouw omgeving. Er bestaat nog altijd zoiets als privacy.

Als Senior Coach Parkstad kan ik u helpen, bijvoorbeeld met uw financiële administratie of het op orde brengen hiervan. Ik werk hierbij volgens het zogenaamde vijf stappen systeem van het NIBUD (Nationaal Instituut Budgetvoorlichting) onder het thema: “Administratie overzichtelijk bewaren” (Bron: www.nibud.nl).

Komt u er niet uit, of zoekt u een sparringpartner in bank-, overheids-, pensioen- en verzekeringszaken, dan help ik u graag. En maakt u gebruik van mijn kennis en jarenlange ervaring in de financiële wereld. Geen groot kantoor, één adviseur en geen vreemde gezichten na onze eerste kennismaking. Ik bezoek u thuis!

Bekijk nog meer blogjes: